Wedstrijdzwemmen: elke dag een beetje sneller

In het zwemmen gebruik je bijna al je spieren, daarom is het een perfecte sport om fit te worden. In het wedstrijdzwemmen combineren we die fitheid met het verbeteren van jouw zwemslagen. Daardoor kun je steeds sneller zwemmen en jouw eigen persoonlijke records verbreken.

Misschien denk je direct aan de borstcrawl. Maar in het wedstrijdzwemmen trainen we ook op de schoolslag, rugcrawl en zelfs vlinderslag. Zo ontdek je vanzelf welke slag het beste bij je past. Daarnaast kun je geen ervaren of je sneller bent op de korte of de lange afstanden. Uiteindelijk kun je je, als je dat wilt, specialiseren in een bepaalde slag in een bepaalde afstand.

Naast de individuele afstanden, kun je ook in teams deelnemen aan wedstrijden. In de estafette strijd je, samen met jouw teamgenoten, tegen andere teams om de snelste tijd te noteren.

Je eigen prestaties verbeteren kan op elk niveau, ook als je nog nooit wedstrijden hebt gezwommen. En als je echt ambitieus bent, dan kun je ook de Olympische Spelen halen. Zoek snel een club die bij jouw ambitie past en train gratis een keertje mee, kijk snel naar de mogelijkheden op www.ikwilzwemmen.nl

Publicatiedatum: 19-09-2024