Synchroonzwemmen: dansen in het water

In je eentje (solo), met zijn tweetjes (duet) of in een heel team (groep) dans je bij het synchroonzwemmen in het water op zelfgekozen muziek. Je wisselt continu tussen onder en boven water, maar ook tussen rechtop en ondersteboven. En alles er tussenin natuurlijk. Daarom heb je kracht en snelheid nodig om een goede uitvoering te zwemmen in het synchroonzwemmen. Ook lenigheid helpt enorm om alle figuren zo goed mogelijk uit te voeren.

Omdat je in het duet en in de groep samen deelneemt aan de wedstrijd, is synchroonzwemmen ook een hele leuke teamsport. Bij deze wedstrijden draag je ook een prachtig badpak en zit je haar prachtig in een knot op je hoofd. En hoewel er meer vrouwen aan synchroonzwemmen doen, zijn ook mannen enorm welkom. Voor hen ligt een mooie zwembroek klaar.

De beste synchroonzwemsters uit Nederland komen uit op de Olympische Spelen. Gelukkig is synchroonzwemmen voor iedereen, dus ook als je het nog nooit geprobeerd hebt, kun je gewoon meedoen. Zoek op www.ikwilzwemmen.nl dus snel een proeftraining in de buurt uit en kom eens gratis meetrainen!

Publicatiedatum: 19-09-2024