De 5 essentials voor jouw training

Als je voor het eerst gaat meetrainen bij een nieuwe zwemsport en jouw zwemtas voor het eerst inpakt, dan kan de twijfel toeslaan: heb je wel alles mee? Elke zwemsport heeft spullen die je zeker niet mag vergeten. Daarom plaatsen we bij de trainingen op www.ikwilzwemmen.nl zoveel mogelijk een paklijst. Maar sommige producten mogen echt niet ontbreken als je naar het zwembad gaat.

  • Zwemkleding

Een badpak of zwembroek heb je natuurlijk nodig als je gaat zwemmen. De eerste keer dat je gaat trainen hoef je nog niet het duurste badpak of de beste zwembroek aan te trekken. Kijk eerst hoe leuk je de sport vindt en vraag aan de trainer tips om de beste zwemkleding te kopen.

  • Handdoek

Uiteraard, na het zwemmen wil je je eerst afdrogen voor je naar huis gaat. Neem dus zeker een grote zachte handdoek mee, om je lekker af te drogen na het harde werken.

  • Badslippers

Als je in badkleding rondloopt is het lekker om ook badslippers te dragen. Zo blijven je voeten schoon en zorg je ervoor dat je niet te veel afkoelt op de koude zwembadvloer.

  • Bidon

Als je in het zwembad ligt, dan zul je niet merken hoeveel je eigenlijk zweet. Maar je zweet zeker en dus verlies je vocht. Het is goed om dat meteen aan te vullen. Neem dus een bidon mee, vul hem met water en blijf goed drinken.

  • Grote tas

Het is fijn om al je kleren mee te kunnen nemen het zwembad in, zodat ze veilig staan. Zeker in de winter is het dan handig een grote tas mee te nemen waar al je kleding in past.

 

Voor de meeste zwemsporten is het ook fijn een badmuts en/of zwembril mee te nemen. Dan hangt je haar niet voor je ogen en kun je onder water wat makkelijker zien. 
Uiteraard zullen je trainer en nieuwe trainingsgenootjes je na je eerste training alles kunnen vertellen over de spullen je die het beste kunt meenemen.

Publicatiedatum: 19-09-2024